dinsdag 19 augustus 2008

'vluggertje'

Nu.nl heeft voor een nieuwsjunk als mij vaak leuke berichten.
Laten we eens kijken of het ook invloed heeft op het bezoekaantal van dit blog...

Lekker vieze woorden zoeken
Alle columnisten van Nu.nl krijgen zo nu en dan een overzichtje van hoe vaak hun stukjes worden gelezen. Die cijfers zijn erg inzichtelijk: zodra een tekst over seks of vloeken lijkt te gaan, dan klikt u daar onmiddellijk op. Maar schaamt u zich vooral niet. Mensen hebben zich altijd aangetrokken gevoeld tot 'vieze woorden', alleen nu is dat ook meetbaar.
Wat doet een viezewoordenklikker als hij een woordenboek in handen krijgt? Dat laat zich makkelijk raden. Niets leuker natuurlijk dan te lezen hoe 'platte' dingen op een formele woordenboekmanier worden omschreven. Het is niet voor niets dat de informele woorden voor "vagina" en "penis" enkele van de meestgezochte termen zijn in het onlinewoordenboek van Van Dale. En het is vast ook niet voor niets dat de taaladviespagina over (de schrijfwijze van) siliconen borsten jarenlang de meestgeraadpleegde pagina was op de website van Onze Taal.

1 opmerking:

Anoniem zei

Vieze woorden of niet. Ik moest melden dat ik je blog tijdens de blogdag vermeld heb: http://mosredna.blogspot.com/2008/08/31-augustus-4e-blogdag.html#links
Je mailadres staat nergens op deze pagina. Vandaar maar zo.