maandag 26 mei 2008

KB nieuws


Via Netvibes zie je dingen die je anders vast gemist zou hebben zoals dit nieuwtje van de KB:
Koninklijke Bibliotheek start met digitaliseren acht miljoen pagina’s historische kranten

Den Haag, 26 mei 2008 - De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag heeft een overeenkomst gesloten met het Duitse bedrijf CCS (Content Conversion Specialists) voor het digitaliseren van acht miljoen historische krantenpagina’s. De gedigitaliseerde kranten zijn doorzoekbaar op ieder woord in de tekst en worden opgenomen in de Databank Digitale Dagbladen, een project van de Koninklijke Bibliotheek dat gefinancierd wordt door het Nationaal Programma Grootschalige Onderzoeksfaciliteiten.

Voor de uitvoering van het project is CCS een samenwerking aangegaan met het Nederlandse bedrijf M&R uit Kampen. Binnenkort gaan de eerste kranten richting Kampen waar het scannen plaatsvindt. Per maand zullen zo’n 200.000 krantenpagina’s worden gedigitaliseerd. In drie jaar tijd komen alle acht miljoen pagina’s beschikbaar. Begin 2009 worden de eerste resultaten online voor iedereen beschikbaar gesteld.

1 opmerking:

Pichegru zei

Echt gemist hadden we het toch niet hoor.Het stond gisteren nl. gewoon op teletekst. Alleen is deze uitleg veel beter, completer...